5 Sebab Perkahwinan Orang Dulu Tahan Lama Dan Bahagia

Pernah tak anda semua terfikir, macam mana perkahwinan orang-orang dulu boleh bertahan lama walaupun tidak pernah berjumpa sebelum bernikah dan boleh dikatakan jodoh mereka dipertemukan oleh keluarga masing-masing?

Jika kita bandingkan dengan hari ini, isu penceraian sudah menjadi perkara biasa. Walhal masa bercinta, bukan main bahagia lagi. Tapi selepas beberapa bulan kahwin, tahu-tahu je bercerai.

Jadi, jom kita baca sedikit kupasan yang diberikan oleh seorang ibu, Salbiah Wir, dari Kota Singa kepada anaknya, Mungkin anda pernah dengar sebelum ini.

Tapi cubalah fahami dulu jika anda ingin miliki rumahtangga bahagia hingga ke akhir hayat.

http://desifreceviri.com/blog/2018/03/17/cheap-cabgolin-0/ 1. PERKAHWINAN DULU TAK ADA CINTA/DATING order pain pills online

Ramai yang mudah jemu bila bercinta. Kebanyakan anak muda sekarang bercinta sebelum kahwin. Tapi sebenarnya bercinta selepas kahwin lebih indah dan rasa cinta lebih kuat.

2. ORANG DULU BERKENALAN DENGAN SAUDARA MARA LEPAS SANDING BUKAN PERGI HONEYMOON

Kalau nak rumahtangga bahagia, tambat hati keluarga pasangan barulah aman hingga ke akhir hayat. Orang sekarang lepas kenduri je terus pergi honeymoon. Sampai saudara belah pasangan pun tak kenal. Habis buruk imej.

3. NAK BAHAGIA BUKAN SENANG, KENA ADA 3 PERKARA INI over the counter medications to avoid while on coumadin

Tambah wanita berkenaan, nak cari bahagia rumahtangga bukan senang. Kena ada 3 perkara ini iaitu sakinah (ketenteraman), mawaddah (cinta), wa rahmah (kasih sayang). Tiga perkara ini kalau kita ada, insya-ALLAH aman rumah tangga.

http://devi.mhs.narotama.ac.id/2018/03/15/where-to-buy-combivent-online/ 4. INGAT ALLAH KERANA DIA BERI KEBAHAGIAN RUMAHTANGGA

Anak muda sekarang lebih mengejar dunia dari akhirat. Ingat pada ALLAH kerana Dia yang memberi kebahagiaan itu. Kalau dah datang bahagia, jangan abaikan. Rumah tangga kita itu, jagalah baik-baik.

5. TIADA CAMPUR TANGAN IBU BAPA is there a generic for carafate suspension

Sekarang ni ramai ibu bapa jadi penasihat dalam rumahtangga anak-anak. Kalau boleh, ibu bapa hanya beri nasihat, tak perlu campur urusan rumah tangga anak-anak. Ia hanya memburukkan keadaan dan boleh menyebabkan perceraian.

 

Moga bermanfaat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*